• 972 26 13 91
  • trenquemcadenes@gmail.com

Notícies

CADA DIA ES DENUNCIEN 12 DESAPERICIONS DE PERSONES A CATALUNYA 

No cal esperar 24 hores per denunciar una desaparició: la policia recomana fer-ho tan aviat com sigui possible per poder activar tots els recursos de recerca

Avui, 9 de març, és el Dia Internacional dels Desapareguts. A Catalunya, cada dia es presenta una mitjana de 12 denúncies per desaparició davant els Mossos d’Esquadra: 4.450 en tot l’any 2018.

 

La gran majoria dels casos es resolen abans d’un mes, amb la persona localitzada, viva o morta.

Pel que fa als retorns voluntaris, el 86% dels desapareguts han tornat abans que es compleix una setmana de la presentació de la denúncia.

+informació

LES DONES ES PLANTEN I SURTEN AL CARRER ARREU DEL PAÍS EN UN 8M REIVINDICATIU

200.000 persones surten al carrer a Barcelona, 10.000 a Girona i Tarragona i 4.000 a Lleida, segons fonts oficials

Les dones es planten i es fan sentir als carrers en un 8 de març d’esperit reivindicatiu. Manifestacions arreu del país i del món culminen una jornada que l’any passat va marcar una fita històrica, i aquest 2019 ha tornat a ser multitudinària. Més de 225.000 persones s’han manifestat a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.

+informació

 

CONDEMNAT A QUATRE ANYS DE PRESÓ UN CONEGUT ADVOCAT DE DRETS HUMANS XINÈS

La Xina ha condemnat a quatre anys de presó el prominent advocat de drets humans Wang Quanzhang per “danyar la seguretat estatal i l’estabilitat social”. Wang forma part del grup de més de 200 advocats i activistes que van ser detinguts el 2005 durant la massiva “campanya 709” amb referència al 9 de juliol que va marcar el seu inici.

 

El tribunal de la ciutat del nord de Tianjin ha sentenciat Wang per acceptar fons d’organitzacions estrangeres, formar advocats en la seva especialitat, filtrar informes d’investigació a l’exterior i defensar organitzacions de culte prohibides. La sentència al·ludeix a Falun Gong, grup religiós que acumula dècades d’assetjament a la Xina. Wang també va treballar en casos d’activistes polítics i víctimes de robatoris de terres.

Wang és l’últim en rebre sentència dels capturats a la “campanya de 709” i la seva tramitació ha sigut excepcionalment lenta. L’advocat, detingut l’agost de 2015, va estar incomunicat i la seva família només va saber que seguia amb vida tres anys després. La condemna emesa ara es considerada relativament curta per a un delicte que pot portar presó per tota la vida i és més que probable que s’hagi tingut en compte l’estada a presó prèvia al judici. El tribunal també el priva de drets polítics durant cinc anys.

+informació

 

 

EL PARLAMENT EUROPEU APROVA CONGELAR FONS ALS PAÏSOS QUE NO RESPECTEN LA SEPARACIÓ DE PODERS

Els països europeus que no respectin la separació de poders deixaran de rebre fons europeus si així ho decideixen les autoritats europees. Ho ha aprovat aquest dijous el Parlament Europeu per 397 vots a favor, 158 en contra i 69 abstencions. L’Eurocambra defensa la mesura per la necessitat de crear un nou mecanisme per protegir els fons comunitaris i alhora “defensar els valors europeus”, però encara l’han de ratificar tots els estats membres al Consell Europeu, on toparà amb les reticències de països com Hongria i Polònia, que compten amb expedients sancionadors oberts per la Comissió Europea justament per no respectar l’estat de dret.

+informació

 

JUDICI EL PROCÉS:

El Judici al procés independentista català, legalment Causa Especial número: 20907/2017 del Tribunal Suprem d’Espanya, i popularment conegut com a la Causa del procés, és un judici oral que va començar el 12 de febrer de 2019 al Tribunal Suprem d’Espanya i que es preveu que s’allargui durant tres mesos. Fins al 21 de febrer s’hi faran les qüestions prèvies i l’interrogatori dels acusats. Es preveuen sessions de dimarts a dijous, però no es descarta fer alguna sessió alguns dilluns, divendres o fins i tot els dissabtes per a acabar la vista oral abans de la campanya electoral per a les eleccions municipals del 26 de maig.

+informació