• 972 26 13 91
  • trenquemcadenes@gmail.com

Imatges i xerrades

En aquesta secció hi podreu trobar totes les xerrades i activitats que hem dut a terme per poder realitzar el nostre treball de recerca sobre el dret: “Vist per sentència”.

DOCUMENTAL NAGORE:

En primer lloc per situar-nos en el dret vam visualitzar el documental de Nagore:

Consisteix en un documental sobre l’assassinat de Nagore. Una jove que estudiava infermeria i que residia a la Clínica Universitària de Pamplona a les festes de Sant Fermín de l’any 2008 quan  van passar els fets.

En aquest documental hi són presents la mare de Nagore, que és el fil conductor de tot el documental, a part hi apareix més gent com: amics, familiars, gent del seu poble…. En quant al sector més judicial trobem: testimonis, jutges, advocats, representants en contra de la violència de gènere…

És per això que a partir d’aquest documental vam poder veure quina funció tenia cada membre en un judici i com funcionava tot el procés. Va ser un bon inici per començar el nostre projecte!

 

XERRADA MARIA NOGUEREDA:

Maria Noguereda és una exalumne de la nostre escola, que actualment està estudiant dret a la universitat de Barcelona. Ja que el nostre treball va del dret ens va servir molt la seva xerrada, ja que a parir d’aquí vam poder veure en què consistia i tot el rere fons que té una branca tant gran com el dret.

Ens va explicar un munt de coses, entre algunes: Els diferents tipus de dret que hi ha, en què consisteix i que hi trobem a cada un.

XERRADA GEMMA PRAT:

La Gemma Part és una advocada d’Olot i per tant que coneix de primera mà tot aquest món és per això que ens va venir a fer una xerrada molt interessant.

Amb ella vam aprendre coses del dret molt important com qui és qui en el món del dret i la funció que fa cada persona i també les parts i funcions que hi ha en un judici.

 

XERRADES DEL MOSSO:

En Pep un mosso de la nostre ciutat ens ha relaitzat diverses xerrades molt interessants totes sobre temes que ens afecten als joves, per això ens ha anat molt bé amb el nostre apartat de justícia juvenil.

 

  • LES XARXES SOCIALS: La primera xerrada va ser sobre l’ús de les xarxes socials i les conseqüències que pot tenir no utilitzar-les adequadament. Per això vam veure un vídeo relacionat amb aquest tema, on el mal ús i la projecció d’imatges sense el consentiment d’altres persones et pot arribar a portar a un judici i fins hi tot a la delinqüència. És per això que des de la nostre escola vam realitzar un petit treball en relació a questa situació on vam analitzar cada un dels personatges que apareixen en l vídeo i vam fer una breu crítica.

  • DROGUES I LLEIS: La segona xerrada va ser la de drogues i lleis una xerrada on en Pep ens va conscienciar del perill que hi ha en consumir drogues quan ets menor d’edat i les conseqüències que aquests fets poden tenir.

 

  • LA MEDIACIÓ: Per últim ens va parlar de la mediació, ens va servir molt aqueta xerrada perquè mai cap de nosaltres havia sentit a parlar sobre aquest tema i a partir d’aquesta xerrada vam poder saber en què consistia, tot el que ha de tenir un mediador, exemples de mediació…

 

                                    

 

IMTAGES DEL NOSTRE DIA A DIA EN AQUEST PROJECTE: